tiistai 11. elokuuta 2009

Kesäpuuhia

Päivitelläänpäs heinä- ja vähän elokuunkin hulinoista mieleen jääneitä juttuja tänne pitkästä aikaa. Teresa ja Viski agiliisivät Maaningalla 11.7. kahden startin verran. 1. startti tuotti 5 virhepistettä, mutta toisesta tulikin sitten nollarata ja sijoitus 2/18. Hienoa! Heinäkuun loppupuoli menikin sitten hissukseen treenaillen.

Elokuun alussa käänsimme auton keulan alkaneen loman kunniaksi pois kotikulmilta ja suuntasimme koirapainotteiselle Suomi-turneelle. Teresa starttasi Pihkan kanssa 2.8. Nivalassa OSN:n järjestämissä taippareissa. Tämä taisi olla se kesän odotetuin ja jännitetyin tapahtuma ainakin minulle. Onneksi jännitys ei tarttunut suorittajiin, sillä Pihka ja Teresa suoriutuivat omasta osuudestaan varsin mukavalla ja tasapainoisella suorituksella molemmat. Tuloksena Vesa Turusen tuomaroimasta kokeesta olikin Nou1 ja oikeus osallistua noutajien metsästyskokeeseen. Alla koeselostus

1. Sosiaalinen käyttäytyminen
Suhtautuu ystävällisesti ja myönteisesti vieraisiin koiriin ja ihmisiin.
2. Uimahalu
Suorittaa tehtävän helposti.
3. Hakuinto
Tekee eleetöntä, mutta tehokasta hakua löytäen helposti tarvittavat riistat.
4. Noutohalu
Ottaa linnut oma-aloitteisesti, sekä kanin.
5. Nouto-ote
Linnuista hyvät, pehmeät otteet, sekä kanista.
6. Palauttaminen
Linnut suoraan ohjaajan käteen, samoin kani.
7. Reagointi laukaukseen
Tarkkaavainen, rauhallinen
8. Itseluottamus ja aloitekyky
Selvittää tehtävän suurta itseluottamusta ja aloitekykyä osoittaen
9. Yhteistyö
Erinomaisessa yhteistyössä ohjaajansa kanssa
10. Yleisvaikutelma
Tekee rauhallista, mutta tehokasta työtä suorittaessaan sille annettuja tehtäviä, jättäen itsestään erinomaisen kuvan.

Nivalasta matka jatkui Laukaan kautta Lempäälään, jossa treenasimme puoli päivää Redadictin porukan kanssa. Mukana olivat Annina ja Jani koirineen, Ilo ja Helena, sekä Nitro kotiväkensä kanssa. Pihka ja Viski suoriutuivat mukavasti päivän tehtävistä ja mukava oli kuulla kasvattajan näkemyksiä ja vinkkejä tämän hetken tekemisen tasosta. Kiitos treeniseurasta kaikille ja Anninalle järjestelyistä. Seuraavana päivänä piipahdimme morottamassa Rantaloita Valkeakoskella Siipiveikon Jengin päämajassa. Tuolla koiratkin saivat vähän rentoutua heidän pihamiljöössään vapaana olleessaan. Maisema vaihtui seuraavana päivänä Kuopioon, jossa pääsimme treenaamaan Evessin tollereiden kanssa. Mukana oli myös Pihkan sisko Tinka kotiväkensä kanssa. Mukavaa vaihtelua treenata välillä uusissa maastoissa ja ”uusien” koirien kanssa, vaikka toki tuttuja ovatkin. Reissu päättyi viikonlopun aherrukseen Sopenjärvellä, jossa oli KaiNon kaksipäiväiset kokeet. La 8.8. oli vuorossa taipparit ja sunnuntaina nomen alokasluokka, johon Viski osallistui.

Viski pääsi suorittamaan iltapäiväryhmän toisena koirana. Koe alkoi tuomari Raimo Huhtiniemen kättelyllä ja 30 metrisellä ykkösmarkkeerauksella jokiuoman vastarannalle avoveteen. Viski suoritti markkeerauksen helposti. Lyhyttä siirtymää seurasi ohjaus, joka oli sijoitettu hakualueen viereen sen reunan suuntaisesti. Riistalle matkaa oli n. 20 metriä ja se oli pienen tuppaan suojassa. Viski ohjautui hyvin riistalle lähelle, mutta meni siitä hieman oikealta ohi. Pillikäskyin ja ohjaamalla saimme kuitenkin riistan ylös työläästi. Tämän jälkeen oli vuorossa toinen ykkösmarkkeeraus jokiuoman vastarannalta ohueen kaislikkoon heitettynä. Tämänkin Viski markkeerasi hyvin ja nouti sen helposti. Viimeisenä oli vuorossa haku, jossa oli riistoina kani, fasaani, lokki ja 2 varista. Tuomari haetutti kaikki riistat ruudusta. Neljä ensimmäistä riistaa löytyikin suhteellisen pienikokoisesta ruudusta nopeasti. Viimeiseksi jäänyt fasaani ei jostain syystä meinannut tarttua Viskin nenään ja sille se saikin tehdä töitä reilusti. Lopulta tuomari antoi mahdollisuuden ohjata Viskiä fasulle ja sieltä se sitten löytyikin. Kanin palautus ruudusta oli sellainen ruma ja jäi pari metriä vajaaksi. Fasaanista Viskillä oli kovahkot otteet, mutta se kuitenkin palautui käteen. Tuomari päästi Viskin jäljelle pienistä puutteista huolimatta. Viski suoritti kanin jäljestyksen ensimmäisenä. Se lähti tavoilleen tyypillisesti jäljelle ilmavainulla tuulen alta. Tovin kuluttua näinkin Viskin palauttavan kania sadan metrin päässä kadoten taasen katajikkoon. Viskiä ei kuulunut metsästä takaisin. Kutsuin sitä pari kertaa ja se palasi tyhjänä. Lähetin sen tuomarin käskystä noutoon, mutta se tuli taas kohta tyhjänä takaisin. Lähdimme tuomarin kanssa etsimään kania ja se löytyikin 40 metrin päästä kaula auki purtuna. Että silleen. Alo0 valitettavasti tulokseksi. Koeselostus alla.

Haku
Hakee hyvällä vauhdilla itsenäisesti ja tehokkaasti. Fasaanin löytäminen tuottaa vaikeuksia.
Ohjattavuus
Koira on erittäin hyvin ohjattavissa, vaikka tehtävän suorittaminen tuottaa vaikeuksia.
Paikallistamiskyky
Näkee molemmat pudotukset, jotka noutaa varmasti.
Riistan käsittely
Pallottelee hieman hakualueen kanin ja fasaanin kanssa, muuten hyvää riistankäsittelyä. Syö osan jälkikanista.
Jäljestämiskyky
Jäljestää hyvin.
Muut ominaisuudet
Pientä vinkumista passissa.
Yleisvaikutelma
Työskentelyhaluinen hyvässä yhteistyössä ohjaajaan kanssa toiminut koira, joka putoaa palkintosijoilta jäljellä tapahtuneen riistan vahingoittamisen vuoksi.
Jatkamme harjoituksia!
~J

5 kommenttia:

 1. Ensiksikin, onnittelut Pihkan taipuilusta! Ja mitä Viskiin tulee, niin poika tuntuu kyllä olevan niin tehokas pakkaus, ettei teitä ylläolevat tapahtumat kauaa vaivaa! Lisää onnistuneita kokeita ja treenejä toivotteleepi Porvoon porukka.

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Toivonpa todellakin, että olet oikeassa ennustuksessasi ;)
  ~J

  VastaaPoista
 3. Kati kirjoitteli...12. elokuuta 2009 klo 10.51

  Onnittelut Pihkan NOU1 tuloksesta ;)
  Tsemppiä treeniin ja onnistuneita suorituksia lisää molemmille koirille ;)
  Hyvää kesää teille kaikille!
  terkuin Kati ja Sakke

  VastaaPoista
 4. Oikein suuret onnittelut Pihkalle ja Teresalle :D Olipas todella upeaa luettavaa tuo koearvostelu! Viskille tsemppiä ja vähän jäitä hattuun ensi kokeeseen niin kyllä se siitä!
  Näkyillään!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut Pihkalle ja Teresalle. Turhaan on isäntä jännittänyt!
  Ja Jussille ja Viskille toivotaan parempaa päivää seuraavaan koitokseen. Tuo ykkönen on ollut "ärsyttävän" lähellä, joten eiköhän se sieltä vielä napsahda...

  VastaaPoista