maanantai 25. toukokuuta 2009

Jauhovaaralla jäljen perässä

Viski starttasi eilen sunnuntaina kauden ensimmäiseen mejä-kokeeseen Kuhmon Jauhovaaralla. Viski suoritti oman jälkensä Lea Foudilaisen tuomaroimassa ryhmässä viidentenä. Aamuisen laukauksen sietotestin jälkeen odoteltiin omaa vuoroa reilut kolme tuntia. Jälki kulki suhteellisen pienin korkeuseroin monimuotoista pääosin metsittynyttä suopohjaa pitkin. Ojia oli runsaasti ja pari kanalinnun pyrähdystäkin osui reitin varrelle. Myös hirvien jälkiä oli Kuhmon maastoissa runsaasti.
Viskin jäljestys oli sille tyypillinen suoritus. Matkaan suurella innolla, osa jäljestä ilmavainulla ja tarkistuslenkkejä tehden. Tällä jäljellä tuntui, että noita lenkkejä tuli tavallistakin enemmän.
1. osuus meni kivasti makauksen merkaten. Ensimmäisellä kulmalla Viski joutui tekemään töitä reilusti ja meinasi ajautua tielle, joka oli 20 metrin päässä kulmasta. Onneksi se palasi tien ojalta takaisin maastoon ja löysi jäljen, jolle jatkoi. Toinen osuus oli paljaampaa suota, jolla yksi oja tuotti hankaluuksia. Viski teki sille ojalle kolme identtistä tarkistuslenkkiä, mutta selvitti sen jäljelle. Makaus löytyi tältäkin osuudelta ja toisella kulmalla ollut katko meni aika kivasti. Rengastamalla Viski löysi uuden jäljen ilman turhia lenkkejä.
Kolmannen osuuden alku kulki alueen läpi, josta koppelo hetkeä aiemmin pomppasi ilmaan. Tuossa kohtaa uskoisin noiden hajujen aiheuttaneen jäljellä pyörimisen. Jäljen loppupää oli metsittyneempää maastoa, jossa oli enemmän aluskasvillisuutta. Makaus löytyi ja kulma tuotti taas tarkistelua. Viski otti kulmalla selkeän ilmavainun jostakin ja kaarsi kulmalta täysin vastakkaiseen suuntaan, kuin olisi pitänyt. Onneksi se hoksasi olevansa jälkihommissa ja palasi jäljelle ennen kulmaa. Toisella kerralla kulma hoitui jäljestäen ja pääsimme viimeiselle osuudelle. Viimeisellä osuudella Viski oli jo selvästi väsynyt, eikä pystynyt kovin täsmälliseen jäljestämiseen. Paikoin puhalsi aika napakka viisto takatuuli, joka johti Viskiä koko ajan jäljen alle. Useiden tarkistuslenkkien ja makauksen merkkaamisen jälkeen pääsimme kaadolle. Molemmat ihan riittävästi töitä tehneenä.
Tuomarin mielestä homma meni näin: ” Innokkaasti liikkeelle. Viskin työ on tänään paikoin levotonta. Tehdään suht runsaasti tarkisteluja, vallankin viimeisen osuuden lopussa. Makaukset merkataan, mutta kahdella ensimmäisellä olisi voinut viivähtää tovin kauemmin. Katkokulma veretyksen jälkeen rengastaen seuraavalle osuudelle. Kaksi muuta kulmaa tarvitsevat varmistelua. Kaadolle suoraan ja sorkkaa näykitään ja se kiinnostaa kovasti. Viski tekee työtä tosi sinnikkäästi ja ilman ohjaajan kehoituksia. Vaikka hajuja on muitakin, niin jäljestystä Viski ei unohda. Ja näin sen pitää ollakin.”
Arvostelu pistein
jäljestämishalukkuus (0-6) 5
jäljestämisvarmuus (0-12) 9
työskentelyn etenevyys (0-10) 7
lähtö, kulmat, makaukset, katko & kaato (0-14) 12
käyttäytyminen kaadolla (0-3) 3
yleisvaikutelma (0-5) 4
Yhteensä 40/VOI 1

~J

5 kommenttia:

  1. SUPERONNITTELUT ykköstason nuuskuttelusta Viski ja Jussi! FI JVA -titteli onkin jo ihan nurkan takana ;) Kisaraportteja myös ensi viikonlopun nome-kokeista odotellaan :) Meillä otetaan nyt vähän aikaa rennosti...
    t. Päivikki & pojat

    VastaaPoista
  2. WUHUUUU!!!
    Perttelin perukoilla tuuletetaan kunnolla Viskin ykköselle! Eipä aikaakaan kun saadaan varmaan ne valiokahvit, eikös juu ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Eipä kuitenkaan nuolaista vielä. Mielelläänhän sitä kahvit jossain kohtaa keittäis...
    ~J

    VastaaPoista
  4. Onnea hienosta nuuskuttelusta ja onnea Pihkalla 1v synttäripäivän kunniaksi!

    VastaaPoista