maanantai 24. elokuuta 2009

Tulihan se sieltä

Tässä kuulumiset harrastusrintamalta viimeiseltä parilta viikolta. Teresa kävi Viskin kanssa KSTK:n agi-kisoissa 13.8. Paavolassa järjestetyssä iltakisassa oli tarjolla vain yksi rata, joten se oli tulos tai ulos. Viski suoritti radan virheettömästi ja tällä kertaa niin teki myös ohjaaja. Tuloksena nollarata ja luokkavoitto. Jes! Yhtä nollaa kaivataan ja luokka vaihtuu kakkosiin.

Viime viikolla avasimme metsästyskauden vesilinnulla. Tällä kertaa suuntasimme parin kaverin kanssa Koutaniemelle katsastamaan Oulujärven lintukantaa. Vuorokauden kestänyt visiitti sisälsi passityöskentelyä ja kaislikoiden perkkausta pomppulintuja etsien. Saalis jäi kovin laihaksi, sillä yhtään pudotusta en Viskille saanut. Onneksi sentään osa porukasta sai jotain pudotettuakin. Oli mukava huomata, että Viski rauhoittuu vuosi toisensa perään passissa ollessaan. Kohtahan se on jo aivan hiljaa ;). Palasimme perjantaina metsästysretkeltä kotiin, vaihdoimme reppuun kuivat vaatteet ja suuntasimme kohti Jämsänkoskea Tollerinomeen.

Viski starttasi lauantaina aamun ensimmäisenä koirana kokeeseen. Raija Viidanojan tuomaroiman kokeen ensimmäinen tehtävä oli lyhyt ykkösmarkkeeraus maalle laukauksen kera. Viski suoritti tehtävän helposti, mutta pudotti riistan luovutuksen yhteydessä. Toisena tehtävänä oli vesiohjaus avoveteen suoraan rannasta poispäin. Viski lähti veteen, mutta ”törmäsi” pian veteen menon jälkeen pinnan alla olleeseen keppiin. Liekö säikähtänyt tuota vai mitä, mutta se pyörähti siitä takaisin rantaan päin. Annoin uuden käskyn, jolla Viski kääntyikin uimaan riistaa kohti ja eteni sille palauttaen sen. 3. tehtävä oli veneestä heitetty laukauksella motivoitu kakkosmarkkeeraus, joista ensimmäinen putosi maalle ja toinen veteen. Viski seurasi laukauksen kaikua vastarannalle, ja luulen ettei se nähnyt kunnolla maalle pudonnutta lokkia. Se nouti ensin veteen heitetyn lokin, joka palautui luovutusvaiheen pudotusta lukuun ottamatta hyvin. Toiselle markkeeraukselle Viski eteni kuitenkin suoraan ja lokki palautui käteen. Viimeisenä oli vuorossa haku, jossa oli kuusi riistaa. Alue oli aika suppea ja ainoan haasteen siihen toi viistosti takaa puhaltanut tuuli. Viski toimi haussa hienosti löytäen nopeasti tarvittavat viisi riistaa. Joukossa oli edellisen kokeen jäljiltä vilunväristyksiä aiheuttanut kanikin, joka kuitenkin muiden riistojen tapaan palautui nätisti käteen. Pääsimme siis jäljelle. Jäljet vedettiin iltapäivän ryhmän jälkeen, joten odotusaikaa tuli reilusti. Itse kävin tuossa välissä talkoilemassa voittaja-luokan kokeessa ja Viski lepäili autossa. Jäljelle päästiin joskus neljän jälkeen. Viski lähti jäljestämään oikeaan suuntaan ja katosi pian tiheään risukkoiseen metsään. Se palasi sieltä tovin päästä tyhjänä, mutta onneksi – toisin kuin viimeksi – edelleen kuono maassa töitä tehden jälkeä etsien. Uudella lähetyksellä se eteni hieman eri suuntaan, josta pian palasi kani suussaan. Palautti sen käteen. Ehjänä. Pikkuisen jännitti putoaako palkintosija tuon uudelleen lähetyksen vuoksi. Onneksi näin ei käynyt, vaan saimme alokasluokan ykköspalkinnon ja aiheen pikkuiselle tuuletukselle.

Koeselostus
Haku: Hakee energisellä, tehokkaalla tavalla. Tuo nopeasti kaikki riistat. Hakumotivaatio erinomainen.
Ohjattavuus: Etenee linnulle hetken pyörimisen jälkeen.
Paikallistamiskyky: Ykkösmarkkeerauksen suorittaa nopeasti. Samoin kakkosmarkkeerauksen nopeasti.
Riistan käsittely: Oma-aloitteiset otot, hyvät otteet ja luovutukset, paitsi alun parista riistasta, jotka pudottaa luovutusvaiheessa.
Jäljestämiskyky: Selvittää jäljen alun haparoinnin jälkeen.
Muut ominaisuudet: Rauhallinen, tarkkaavainen ammuttaessa. Käyttää hyvin vainuaan.
Yleisvaikutelma: Tehokkaasti työskentelevä koira, joka suorittaa kokeen osa-alueet nopeasti läpi. On hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa.




Muutoinkin Tollerinome antoi aihetta riemuun. Viskin velipojat Rasmus ja Intro starttasivat myös alossa. Raan suoritus oli todella hyvä ja jäi karvan verran jäljelle pääsystä, Alo2. Iippo palasi kehiin puolentoista vuoden tauon jälkeen ja nappasi heti tuloksen, Alo3. Muusa-sisko puolestaan räjäytti potin Harri Sivenin tuomaroimassa avo-luokassa. Tulokseksi Avo1!!! Upea suoritus Siipiveikon väeltä. Tuohon kun vielä ynnätään sunnuntaina järjestetyn Tollershown tulokset, niin Muusasta tuli Tollerimestari 2009. Junioritollerimestarin tittelin puolestaan nappasi Daisy, suuret onnittelut myös sinne suuntaan. Tasapuoliset onnittelut myös muille viikonlopun suorituksiinsa tyytyväisille tuttaville.
~J




Edit: Lisätty pari Riikka Tarvosen ottamaa kuvaa. Kuvien kopioiminen ilman kuvaajan lupaa on kielletty. Ylemmässä kuvassa joku pystykorva on eksynyt nome-kokeeseen ja alemmassa kuvassa Siipiveikon perhepotretissa vasemmalta oikealle Viski, Rasmus, Muusa ja Intro.

9 kommenttia:

  1. ONNEA Vickyn nomeilusta, ALO 1, JES!

    VastaaPoista
  2. ONNEA vielä tätäkin kautta Viskin ALO1:stä ja tietenkin myös hienoista agiliitelyistä! :) Se on sitten pian luokkavaihto edessä molemmissa lajeissa!

    VastaaPoista
  3. DO DII niin sitä pitää :-D Onnittelut Viskille ja maltilliselle ohjaajalle!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kiitos.
    Avoimin mielin mennään kohti uusia luokkia. Jospa niistäkin tulisi tuloksia aikanaan.
    ~J

    VastaaPoista
  5. Puoltakaan tuosta koirakoejargonista en älyä, mutta vaikuttaa hienolta hommalta!

    VastaaPoista
  6. Olet Kalle ihan oikeassa ;)
    ~J

    VastaaPoista
  7. Onnea Viskin hienosta ja historiallisesta WT:n AVO1-tuloksesta!
    Täällä kovasti siihen tulokseen pyritään...
    T. Outi,Jarno ja Remu

    VastaaPoista
  8. Missä viipyvät blogipäivitykset Jussi?

    VastaaPoista
  9. Synttärionnittelut Pihkalle! Tuoreempia kuulumisia odotellessa :)

    VastaaPoista