torstai 8. tammikuuta 2009

Riistatreeniä pakkasessa

Kävimme tänään treenaamassa nomea kirpeässä pikku pakkasessa. Asteita oli reilut parikymmentä ja kuten alla olevista kuvista näkyy tassuja meinasi välillä palella itse kenelläkin. Varikset meni heti koviksi koppuroiksi, eikä sekään helpottanut treeniä. No tulipahan käytyä. Ihan heti ei tarvitse tuollaisella säällä uudelleen lähteä.
Viskille otin perusjuttuja. Pienen haun ja yhden linjalle lähetyksen. Halusin nähdä miten se käyttäytyy riistan kanssa ja palauttaa ne. Kuten arvaus olikin haku toi nopeasti 3 varista talteen. Viimeiseksi jätin hankeen piiloon kaivetun ohjausriistan, joka sieltä löytyikin pitkähkön lähihaun jälkeen. Mistä lie johtunut tuo pitkähkö etsiskely. Oliko keli niin kova, että vei tuoksut mukanaan vai jäikö ne hankeen - en tiedä. Se oleellisin anti oli kumminkin kivat palautukset, jotka viime vuonna vielä ajoittain tökki. Mukava oli huomata myös, ettei kuukausi sitten suoritettu kastraatio ole vaikuttanut riistaviettiin mitenkään.

Pihkan kanssa otimme motivoidun hakuruudun, jossa oli 4 varista. Kävin ensin täyttämässä ruudun ja sitten hain Pihkan mukaan autosta. Kävimme yhdessä kunniakierroksen ristojen luona ja palasimme lähetyspaikalle. Hetken rauhoittumisen jälkeen lähetin Pihkan hakuun. Kolme varista otimme talteen nopeasti ja lopetimme siihen. Sen verran taisi kohmeiset varikset tai kokemattomuus haitata Pihkan työtä, ettei se tänään kantanut riistoja kovinkaan nätisti. Vastapainoksi mieltä lämmittää Pihkan erittäin vauhdikkaat palautukset, jotka tosiaan tulee perille asti. Otimme lopuksi vielä motivoidun muistinoudon, joka oli tehtävänä erittäin helppo Pihkalle. Lopetin treenin ja vapautin koiran ja yllätys yllätys, se ampaisi suoraan ruutuun jääneelle varikselle ja palautti sen. Hyvä muisti näköjään...

Kuvien ottoon treenin aikana ei kädet riitä, joten tyydyimme poseerauskuviin tällä kertaa. Mahtaa koirat tykätä meikäläisestä, kun joutuvat takamukset jäisessä kentässä palelemaan ja isäntä opettelee järkkärin käyttöä...








7 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää. Ja kuvatkin ovat erinomaisia!
    Hieman kohmeiset kelit on todella ollut, hienosti ovat Viski ja Pihla silti vaakuttaneet! Näissä oloissa ei tosiaan paljon riistaa tarvitse sulatella:) Innolla odottelen kuvia metsäretkiltänne jatkossakin. Itse karkasin tänäänkin 12.30 Kainuun vaaramaisemiin ja - 27,5° C oli tänään huiput. Huomenna jo aamusta Kuhmon kautta Hyrynsalmelle! Ei noi lumimaisemat ole ihan joka päivä tarjolla! Ja onnea ja menestystä teidän TK2 koularin hankintaan! Joko vkl starttaatte Tokossa?

    Raija

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kuin maisemia metsästämään. Meidän 1. tokostartti avoimessa on varmaan helmi-maaliskuussa. Palataanpa juttuun.

    VastaaPoista
  3. Hei! Hienolta näyttää ja teidän blogia on mukava lukea! :) Koettakaahan lämmittää hieman sitä säätä viikonlopuksi, ettei myö etelän vieraat palella liikaa. Täällä on ollut vain vajaan viidentoista asteen pakkasia...

    VastaaPoista
  4. Hienoa kun päästään mekin seuraamaan Viskin ja Pihkan edesottamuksia ;) Täällä tullaan käymään säännöllisesti! Toivottavasti nähtäisiin livenäkin edes jossain kevään/kesän aikana, saa nähdä miten käy... Tsemppiä kaikkiin treeneihin ja erityisrapsut Viskille ja Pihkalle!

    VastaaPoista
  5. Hienoja kuvia! Mihin kokoonpanoon päädyit kameravalinnassa?

    VastaaPoista
  6. Moro. Hankin sitten Nikonin D200 käytettynä. Objektiivi on vielä harkinnassa. Tällä hetkellä lainassa on Sigman iäkkäämpi 28-70 f2.8. Sillä on nämä blogin tähänastiset kuvat otettu.
    ~J

    VastaaPoista
  7. Hyvän paketin olet hommannut. On se vaan kummallista miten tämä koiraharrastus maksaa. Meillekin tuli ekan koiran kans ostettua asunto, toisen kera tuli hommattua farmari auto ja kolmannen kohdalla päästiin vähällä kun piti hommata vaan uusi kamera.;) Toivottavasti törmäillään taas, niin voisit sitten kuvata uudella kamerallasi vaikka kokonaisen jumppakuva sarjan.....

    VastaaPoista