sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Agistartti

Pari viime viikkoa on mennyt harrastellessa monenmoista. Nomessa on treenailtu Viskin kanssa markkeerauksia, linjoja ja pillikäskyjä. Vuodenaika asettaa omat haasteensa aiheeseen. Viime aikoina on tullut sen verran lunta, että kantavista hangista on ollut turha haaveilla. Linjoja saa malliksi kyllä vedettyä tosi hyvin, mutta markkeeraukset tahtoo hukkua hankeen. Järvien jäältä löytyy kantavuutta kylliksi, jotta siellä niitä pystyy reenaamaan. No onpahan yritetty. Pillille on saatu vähän vahvistusta ja markkeerausten yhteydessä se toimiikin kohtalaisesti. Linjoilla on Viskille sen verran mietittävää muutenkin, että sinne tarvitaan harjoitusta vielä urakalla. Pihkalle on väännetty hakuruutuja. Nenä sillä kyllä toimii ja damit löytyy, kun se pääsee vauhtiin, mutta itsenäisyyttä haetaan vielä kovasti. Hakua pitää motivoida aikalailla aluksi, että pienssä päässä syttyy lamppu mistä on kysymys. Muisteja ja markkeerauksia on myös otettu harvakseltaan. Lähiaikoina ois tarkoitus ottaa taas riistakuuri koirille ja kattoo missä mennään.

Tokossa on vähän sellainen "luova tauko". Viskillä on avoimen liikkeet ihan mukavasti hallussa, mutta joku tietty epävarmuus niitä liikkeitä leimaa. Tulee sellaisia hölmöjä virheitä. Pisteenä iin päällä oli taannoinen yhteistreeni pallohallilla, minulla Viski ja Teresalla Pihka. Minä vaan en osannut keskittyä omaan koiraan, vaan yritin muokata tekemistäni niin, ettei Pihka vierellä hairiinny. No Viskihän tämän aisti. Eipä meinattu saada ensimmäistäkään onnistumista ihan perusliikkeisiin. Vit***si meni, vaikka piti olla lasten juhlat... Maaliskuulle olis kumminkin tavoite korkata avoin luokka.

Eilen koitti sitten se hetki, kun Teresa aloitti oman koeuransa ja Viski starttasi ensimmäisessä agikisassaan. OKK:n kisat pidettiin Haukiputaan Virpiniemessä hiekkatekonurmella pohjustetussa kuplahallissa. Arvaahan sen miten paljon itse ketäkin jännitti. Ensimäisellä radalla sattui pari virhettä, joista ensimmäinen renkaalla. Rengas oli erilainen kuin se yksi ja sama, millä on treenattu. Teresa antoi myös hyppy-käskyn r-r-r-r-renkaan sijasta, joten 5 virhettä renkaan alituksesta. Uusi yritys ja matka jatkui. Toiset 5 virhettä tuli kepeiltä, joissa Viski ohitti yhden kepin palaten kuitenkin oikesta välistä jatkamaan pujottelua. Muutoin rata meni hienosti ja aikakin olisi riittänyt mukavasti. Hienoa yhtestyötä hetkittäin! Toiselta radalta tulikin sitten hylky heti alkuun, kun Viski varasti lähdössä ja ampaisi ensimmäisen hypyn jälkeen suoraan keinun sijasta puomille. Puomi kun oli aiemmalla radalla ollut juurikin tuossa kohtaa alussa. Hyvä reissu ja hyvää oppia tuli taasen mukana kotiin. Mukana olivat myös Anna Kaisa & Dani, sekä Johanna & Domi. Kiitos matkaseurasta ja hyvistä ajo-ohjeista...
~J







2 kommenttia:

  1. Onnea agsa-uran avauksesta! Eiköhän niitä nolliakin sieltä pian ala ropista - me yritetään niitä parhaamme mukaan noissa muissa lajeissa vältettä ;)

    VastaaPoista
  2. Juu, paha pelko on, että jostain lajista nollat räpsähtää ;)

    VastaaPoista