keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Repaleinen ykkönen Kannuksesta

Viski korkkasi tänään tokon avoimen luokan Kannuksessa Dogness-hallissa järjestetyssä iltakokeessa. Tuloksellisesti reissu oli mukava. Ykköstulos taskussa lähdimme kotimatkalle. Itse suoritukseen jäi sen sijaan reilusti petrattavaa ja siitä kertovat pisteet 164.
Odotukset kokeesta olivat toiveikkaat. Alla oli hyviä "viimeistelytreenejä" ja epävarmoihin liikkeisiin oli saatu hyviä onnistumisia alle. Lähinnä jännitin luoksetuloa ja seisomista seuraamisen yhteydessä. Luoksetulon käsimerkkiin löytyi tehoa parin viime viikon aikana mukavasti. Seuraamisen yhteydessä Viski on kyllä seisonut hyvin, mutta tahtonut toisinaan kääntää rintamasuuntaansa minuun päin, kun palaan koiran taakse. Kävin testaamassa päivän kunnon työpaikan parkkihallissa ennen Kannukseen ajoa ja siellä kaikki liikkeet meni aivan nappiin.
Ja näin koe sitten meni. Paikalla makuu onnistui nappiin, pisteitä 10. Olimme kolmen koiran ryhmässä keskimmäisenä. Toisen laidan koira oli noussut minuutin kohdalla ja lähtenyt haahuilemaan kehään. Onneksi Viski kesti häiriön ja keskittyi olennaiseen. Yksi koira suoritti osuutensa välissä ja sitten oli meidän vuoro suorittaa loput osasuoritukset. Seuraaminen taluttimetta meni suuripiirteisesti. Viskille oli jotain kiinnostavaa kehän päädyssä ja sinne se tuijotteli puolet suorituksesta. Tämä johti väljiin käännöksiin ja liikkeen loppuunkin tuli sellainen surkuhupaisa perusasento - askeleen minusta eteen. Pisteitä 7. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli kuulemma muuten täydellinen, mutta tapahtui aavistuksen myöhässä, pisteitä 9. Luoksetulossa tapahtui sitten se mitä osasin pahimmillaan pelätä. Viski lähti kutsusta liikkeelle, muttei pysähtynyt käsimerkkiin. Vauhti kyllä hidastui, mutta jouduin antamaan toisen käsimerkin, pisteitä 6. Seisominen seuraamisen yhteydessä oli positiivinen yllätys, pisteitä 9. Pinna lähti parista lyhyestä askelesta pysähtymiskäskyn jälkeen. Noutaminen meni sitten ihan persiilleen. Käskystä noutoon ja pari tassun taputusta kapulan päälle. Siihen palautus ja reilu kunniakierros kapulan kanssa minun takana ennen sivulle tuloa. Pisteitä 7,5. Kauko-ohjauksessa jännitin, että pyrkiikö Viski liikkumaan minua kohti suorituksen aikana. Ei pyrkinyt, mutta molemmille istumisille jouduin antamaan tuplakäskyn, pisteitä 7,5. Estehyppy meni niinkuin se aina menee. Minun mielestä ei mitään ongelmaa, mutta tuomari pudotti puoli pinnaa "laiskasta" ensimmäisestä hypystä, pisteitä siis 9,5. Kokonaisvaikutelma oli yllätyksekseni 9,5. Ajattelin, että varmaan jonkun kasin antaa, kun koira on noin poissaoleva. Tuomarina toimi Piritta Pärssinen. Avoin luokka oli kovatasoinen, sillä kaikki koirat yhtä keskeyttänyttä lukuunottamatta saivat ykkösen.
Että silleen. Täytyy miettiä mihin se rauhallisuus Viskistä katosi paikalla makuun ja muiden suoritusten välillä. Ehjä alku sai repaleisen lopun.
~J

1 kommentti:

  1. Onnea mainiosta avoimen luokan korkkauksesta! Kyllä ykkönen on aina ykkönen :) Nähdään viikonloppuna!

    VastaaPoista