tiistai 14. huhtikuuta 2009

Tokoamassa

Nyt on mämmit syöty ja arki koittanut. Meidän pääsiäinen huipentui eilen Siilinjärvellä pidettyyn toko-kokeeseen, johon Viskin kanssa osallistuimme. Koe järjestettiin paikallisen pankin parkkihallissa ja avoin luokka päätti kokeen. Aikataulu oli pitänyt kutinsa sen verran hyvin, että luokka starttasi pikkuisen etuajassa, ja näin ollen päästiin tositoimiin ilman odottelua. Tuomarina toimi Erkki Shemeikka.
Paikalla makuun kaikki luokan koirat suorittivat yhdessä erässä. Kuusi koiraa siis rivissä, Viski rivissä keskellä. Paikalla makuu meni ongelmitta, pisteitä 10. Seuraaminen taluttimetta alkoi kivasti. Viski seurasi sopivalla etäisyydellä ja käännökset olivat ok. Sarjan puolessa välissä oli pitkä suora, johon sisältyi juoksuosuus. Tuossa kohtaa seuraaminen alkoi herpaantumaan ja päättyi sitten lopuksi perusasennon sijaan seisontaan... Pisteitä 8. Maahan meno olikin sitten ohjaajan moka. Tämän liikkeen tiedän olevan se satavarma osa, joka onnistuu "aina". Niin paljon siihen luotin, etten silmäkulmalla seurannut tapahtumia. Liikkeenohjaajan käskystä käännyttyäni näin Viskin yllättäen seisovan. Nollat tuli Shemeikan mukaan täydellisesti suoritetusta väärästä liikkeestä. Luoksetulosta saatiin 7,5 pistettä. Viski pysähtyi käsimerkkiin tosi löysästi ja liikkui varmaan 2,5 metriä merkin jälkeen. Seisominen seuraamisen yhteydessä onnistui uudemman kerran täydellisesti, pisteitä 10. Noutoon otin Viskille järjestäjän kapulan. Hieroin siihen omaa hajua käsistäni juuri ennen suoritusta. Viski meni reippaasti kapulalle, nuuski otekohtaa tovin ja lähti palauttamaan sitä kapulan päästä kiinni pitäen. Pudotti puolessa välissä ja edelleen kapulan päästä kantaen suoritti liikkeen loppuun. Erittäin ruma suoritus, pisteitä 7. Kauko-ohjauksessa käskyt meni perille, mutta Viski liikkui suorituksen aikana oman mittansa minua kohti. Pisteitä siitä 8. Estehyppy oikeastaan kruunasi tietyllä tavalla tuon pieleen menneen koesuorituksen. Viski lähti käskystä liikkeelle parin metrin päästä esteestä ja seisahti esteen eteen. Uudella käskyllä nappisuoritus, pisteitä 8. Yritin tuossa muistella milloin Viski olisi viimeksi kieltäytynyt tokossa esteellä. Eipä tule mieleen kertaakaan sen jälkeen, kun tokoestettä aikanaan alettiin treenamaan... Kokonaisvaikutelmasta saatiin 9 ja tuomarin kehut erittäin miellyttävästä koirasta, jonka tokoilua on mukava katsella. Kokonaispisteet 151,5 ja avo2. Sen verran tuli maukkaita seisomisia liikesarjaan, että taidan liittyä Kainuun Kanakoirakerhoon.
Nyt otetaan luoksetuloon, noutoon, ja kaukokäskyihin viikon mittainen tehokuuri ja testataan osaaminen Kannuksessa 22.4. Jospa siitä olisi apua noihin ongelmiin. Takapenkillä matkaseurana olleet bretoni Nala ja Heikkisen Elina kisasivat myös avossa saaden tulokseksi AVO1:n ja sitä myötä uuden koularin TK2. Onnittelut mallikkaasta suorituksesta!
~J

1 kommentti:

  1. No, ei kai se Pääsiäistipun toko sotkenut Viskin päätä? Kyllä se ens viikkoon jo petrautuu!
    Onnea seuraavaan koitokseen!

    T. Raija

    VastaaPoista